pátek 5. srpna 2011

Místo pralesa bude v Boubíně mezisklad jaderného paliva

Ministr vnitra Kubice byl proti návrhu.
Vláda na svém pravidelném zasedání rozhodla, že na místě dnešního Boubínského pralesa vyroste do roku 2013 mezisklad jaderného paliva pro celou Evropu, Afriku a Asii. Už od rána novináři tušili, že se tentokrát ve Strakově akademii bude řešit něco velmi ožehavého, jelikož ministři dorazili na zasedání ukryti v burkách. Zprávu o likvidaci Boubínského pralesa přednesl z bezpečnostních důvodů jenom tiskový mluvčí vlády v masce Mikuláše. Nám se ale podařilo zjistit podrobnosti od samotných ministrů, kteří mezitím zdrhali ze Strakovy akademie vchodem pro služebnictvo.
„Zabijeme dvě mouchy jednom ranou,“ vysvětlil nám muž pod burkou s hlasem Petra Nečase, který spěchal ke svému služebnímu vozu, a pokračoval: „Mezisklad vydělá obrovské peníze, z nichž část odvedeme možná do státního rozpočtu. A na Šumavě konečně někdo uklidí.“
„Kdo tučně zaplatí, ten k nám to svinstvo může přivést,“ přiblížil pravidla jiný muž pod burkou, který huhňal jako Karel Schwarzenberg.
Když se o vládním rozhodnutí dozvěděl ekolog a herec Petr Vacek, upadl do bezvědomí. Tím ohrozil nejen sebe, ale i natáčení nekonečného seriálu Ulice, ve kterém hraje. Většina členů Hnutí Duha skončila kvůli likvidaci pralesa na jipce, a tak Jiří Stráský a jeho Dr. Voštěpové mohli na Šumavě v klidu pokračovat v kácení stromů.

Ministři za ODS měli jasno hned.
Ministři za VV štěkali, ale nekousali.

Žádné komentáře:

Okomentovat