pondělí 12. září 2011

Lékaři nosí roušky kvůli anonymitě


Naším zdravotnictvím otřásá skandál, vedle kterého je i kšeftování s krevní plazmou nevinné jako zaříkávání bradavic. Lékaři se sami usvědčili, že na operačních sálech nenosí roušky kvůli sterilnímu prostředí, nýbrž aby je pacienti nemohli identifikovat. Za vyzrazením stojí MUDr. Karel Kobliha, který po patnácti pivech a osmi rumech konečně přiznal, že svou matku operoval bez bázně a hany a hlavně bez roušky. „K čemu bych se maskoval, když mě moje máti stejně pozná po dechu?“ ujelo mu po návštěvě toalety.
Jak se nám podařilo zjistit, lékaři se při operacích maskují nejen rouškou, ale i slunečními brýlemi a kloboukem. Někteří chirurgové dokonce přepínají světla nad pacientem na klopená, aby jim nebylo moc vidět do obličeje.
Mě už žalovali tři pacienti, respektive jejich pozůstalí, div, že jsem nešel sedět. Nejsem dobrý chirurg, takže počtvrtý už do toho nechci spadnout,“ vysvětluje své mimikry lékař, který si přeje i při našem rozhovoru zůstat v anonymitě, aby nedopadl jako MUDr. Karel Kobliha. Ten sice od svých kolegů nedostal přímo přes držku, ale těch deset klystýrů a pět kolonoskopií, které mu za trest naordinovali, vyšly nastejno. „V naší nemocnici se maskujeme všichni, takže na nás ti lazaři nemůžou. Navíc je tu šance, že vás jeden pacient víckrát uplatí,“ vysvětluje tajemný lékař.
I po provalení skandálu lékaři odmítají roušky sundat s odůvodněním, že jim to nedovoluje jejich víra.


Žádné komentáře:

Okomentovat