středa 11. května 2011

Vláda si posvítí na důchodce

„První fáze sociální reformy záměrně cílí na seniory, protože se už nemůžou moc bránit,“ přiznává ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek. A ministr zdravotnictví Leoš Heger, který mu přitom měří krevní tlak, přitakává. Tito pánové by rádi zvýšili denní platbu v léčebnách dlouhodobě nemocných ze 60 korun na 300 korun za kus. Důvod je podle nich jasný: Už teď si senioři v LDN debužírují skoro jako vězni. Přitom můžou do zimy klidně někde stanovat a živit se sběrem lesních plodů. Drábek proto v nejbližší době navrhne přeměnit penzi v polopenzi.
„I v důchodu může člověk vykonávat smysluplnou práci,“ připojuje se premiér Nečas. „Nám třeba důchodci sbírají míčky na tenise. Musím říct, že jim to jde docela dobře, i když někdy musíme dost dlouho čekat, než seberou jeden mizerný míček.“
Ministr financí Miroslav Kalousek je přesvědčen, že mezi seniory je stále ještě velké množství peněz: „Zrovna dneska jsem si všiml stařenky se zlatým zubem.“ Chce proto zavést spotřební daň na hole a rád by i vybíral vstupné na hřbitovech.
Ministru obrany Alexandru Vondrovi se takové nápady líbí: „Aspoň budou peníze na nákup dalších obrněných Pinďourů.“ Jak se nám podařilo zjistit, Marek Dalík již kontaktoval rakouskou firmu Steyr.

Žádné komentáře:

Okomentovat