úterý 24. ledna 2012

Explodující nebožtíci ohrožují krematoria

Pelhřimovským krematoriem dnes ráno opět otřásl výbuch. Nebylo to poprvé a zřejmě ani naposled, co policisté, seismologové, náhodní kolemjdoucí a především zaměstnanci krematoria zaznamenali při spalování ostatků silnou detonaci. Teprve ale až dnes policie vyloučila možnost sebevražedného atentátu. Jednak, jak uvedl její mluvčí, mrtvola těžko může spáchat sebevraždu, a hlavně: kluci z policejní laborky zjistili, že detonace způsobují zbytky jídla v nebožtících. Některé přísady do potravin, takzvaná éčka, podle nich spolu v určitém poměru reagují a vytvářejí třaskavinu.
„Rozmixovali jsme uzeniny různých druhů s trvanlivými saláty, instantními polévkami a grilovacím kořením a celé jsme to zalili kečupem a sojovou omáčkou. Kromě nestravitelné kejdy jsme získali i trinitrotoluen neboli TNT,“ pochlubil se laborant Zbyněk Otrava během následné evakuace obytných prostor v okruhu jednoho kilometru.
Za výbuchy nebožtíků tedy můžou éčka v potravinách. Vláda na svém mimořádném zasedání schválila opatření, která mají dalším detonacím v krematoriích zabránit. Podle nich je každý občan povinen měsíc před smrtí jíst pouze biopotraviny.

Někteří lidé nemají pokoj ani po smrti.

Žádné komentáře:

Okomentovat