čtvrtek 8. března 2012

Bárta chystá nové VV


Bledá eminence Věcí veřejných Vít Bárta se podle našich informací rozhodl postavit úplně novou politickou stranu, kterou už bude mít plně pod kontrolou. On sám vznik nových Véček odmítá. „Jdu na venerologické vyšetření, to má taky zkratku VV,“ pláče, když ho novináři odchytí na ulici.
Ve skutečnosti míří do sídla Akademie věd České republiky na Národní třídě. Tam už vyvíjejí jeho budoucí ovečky – robotické poslance VV-2012. Za půl milionu do kapsy každého vědce se tu můžou doslova přetrhnout. Docent RNDr. Augustýn Vodrážka CSc. je už od včerejška na dvě půlky. Toho ale přetrhla jeho manželka, když se dozvěděla, že lukrativní úplatek nepřijal.
Vít Bárta se chce touto cestou pomstít kamarádům, kteří ho u soudu podrazili. „Víte, jak mi říkali za mými zády? PreVít!“ pláče a smrká náhodnému novináři do límce.
První prototyp kybernetického véčkaře už umí nejen chodit, ale i běhat, což se po přijmutí úplatku výborně hodí. Škarkovi se sice ještě moc nepodobá, ale Kočí už může plně nahradit.


Ovládat roboty VV-2012 bude smět jen Vít Bárta přes hlasové rozhraní. To platí i o kybernetické štěnici, kterou akademici pro Bártu také vyvíjejí. Té stačí říct jen jméno člověka, kterého má odposlouchávat, a ona si ho už sama najde a nenápadně vyslechne.

Žádné komentáře:

Okomentovat