pondělí 26. března 2012

Pravda o kauze Mrtvej kůň


Za kauzou Mrtvej kůň se ve skutečnosti skrývá kůň Václava Klause, kterého prezident uštval, když se na něm po vzoru TGM učil jezdit. Policii to potvrdila Aťka Janoušková, která se dostavila k výslechu místo Romana Janouška.
Celá kauza začala telefonátem prezidenta Klause. Volal Bémovi a prosil ho o pomoc,“ vzpomíná Aťka a pokračuje: „Klaus se tenkrát tajně učil jezdit na koni a vůbec mu to nešlo. Na Klárově vjel pod tramvaj a hlavou strhnul trolej. Nic se mu nestalo, jen mu shořely vlasy, ale zvíře si ošklivě potlouklo obličej o karoserii vozu a odmítalo vstát z tramvajového svršku. Klaus se ho potřeboval nenápadně zbavit, aby se nehody nechytili ochránci zvířat.“
V ten moment podle Janouškové nastoupili Bém a Janoušek, mrtvého koně odtáhli za ocas na Mánesův most a hodili do Vltavy. Bohužel rovnou do pramice se zděšeným rybářem. Kůň se pak společně s ním plavil až do Hamburku, kde už nebyl schopen dál odolávat horkému letnímu slunci a bouchnul. Čtrnáct dní nato rybář požádal o politický azyl na Islandu. Vše tedy proběhlo trochu jinak, než jsme původně referovali.
Oba Klausovi pomocníci, kteří v těchto dnech od sebe nestačí odhánět novináře a mouchy, se k případu odmítají vyjadřovat. Podle Béma to jsou všechno jenom koniny. Janoušek zas odkazuje na pověst O Horymírovi. A co na to prezident Václav Klaus? Psychologové se domnívají, že má strach z konfrontace s novináři. Usuzují tak podle neprodyšné šestimetrové zdi, která přes noc vyrostla kolem Pražského hradu.

Klausův mrtvej kůň po výbuchu v Hamburku.

Žádné komentáře:

Okomentovat