středa 16. května 2012

Kvůli Rathovi schválila vláda speciální amnestii

Maskovaní politici přišli vrátit, co nakradli.

Mezi našimi politiky bez rozdílu vyznání, barvy pleti a tvaru přirození zavládlo po zatčení Davida Ratha učiněné zděšení a panika.
Až David pochopí, že nemá co ztratit, začne zpívat a všichni to máme spočítaný,“ přiznává jistý poslanec přes zašifrovaný telefon a zároveň se odmítá představit, aby se za něj Sobotka a Hašek nemuseli zase omlouvat. 
Ministr financí Miroslav Kalousek proto urychleně navrhl vládě speciální amnestii a ministři ji ještě rychleji a s nadšeným jásotem schválili.
Kdo do sobotní půlnoci odevzdá u mě na ministerstvu všechny nakradené peníze, ten vyvázne bez obvinění a trestu,“ s úlevou v hlase oznámil Kalousek na pravidelném brífinku a rychle upaloval domů prohledat všechny skrýše a svoji vinotéku.
Odevzdané peníze zachrání státní rozpočet.
Od té doby proudí do budovy ministerstva financí davy lidí maskovaných burkou. Jak se nám podařilo zjistit, odevzdané peníze se už nevejdou do zasedací místnosti, a tak je zřízenci ukládají do závodní jídelny nebo do vlastní kapsy.
Úředníci zatím napočítali 896 miliard českých korun a to sběr peněz začal teprve před několika hodinami. Někdo dokonce přinesl v igelitce i České korunovační klenoty a lebku svatého Václava, aniž by si uvědomil, že na tyto předměty se amnestie nevztahuje.
Analytici, politologové a ekonomové šílejí nadšením. „Státní dluh bude brzy smazán, takže už dál nebude nutné ožebračovat lidi,“ tvrdí například ekonom Zahradník. „Tak to dopadá, když je kozel zahradníkem,“ oponuje mu Kalousek a dodává: „Státní rozpočet přece nebudou zachraňovat ze svého jenom politici.“

Časy, kdy se politici topili v melounech, jsou pryč.

Žádné komentáře:

Okomentovat