úterý 1. května 2012

Comeback žižkovských žen na 1. máje nevyšel


Slavné žižkovské ženy, které za socialismu vytvářely svými těly živé obrazy na prvomájových oslavách, se svého comebacku nedočkaly. Zatímco komunisté u Křižíkovy fontány spílali kapitalismu, trhu, boháčům, fyzikálním zákonům a zteplalému vínu v domovech důchodců, žižkovské ženy marně hledaly cestu do Holešovic.
Taková šílená a nemytá ženská se mě zeptala, kudy se dostane do Juldyfuldy,“ telefonoval na linku 112 mladík, který venčil psa ve Stodůlkách. „Když jsem jí řekl, že nevím, co to je, dala mi facku, zabavila Alíka a utekla. Pak kolem proklusalo celé stádo dalších takových čarodějnic. Šíleně dupaly. Zřejmě ještě utíkaly před upálením.“
Žižkovské ženy se prohnaly Prahou 5 jako uragán. Stihly přitom vydrancovat několik domů a vil a převrátit desítky aut i s lidmi uvnitř, než je policie zneškodnila vodními děly, chlorovým vápnem a knihami Václava Klause.
Žižkovské ženy na Letné za socialismu.
Původně se zdálo, že své živé obrazy znovu po letech na prvomájové manifestaci skutečně předvedou. Na louce u Černošic, kde je tajně už od poloviny března nacvičovaly, vládla vynikající budovatelská nálada. Až do té doby, než žižkovské ženy omylem snědly špatně tepelně opracovanou srnku, která měla vzteklinu. Pár týdnů na to zdivočely a začaly být svému okolí nebezpečné.
Pravidelně po setmění vbíhaly k nám do vsi a kradly slepice, králíky a psy,“ ztěžuje si žena z Třebotova a dodává perličku: „Ministerstvo životního prostředí dokonce, v domnění, že tu řádí lišky, povolilo jejich odstřel.“
Dnes už je naštěstí louka, kde žižkovské ženy nacvičovaly živé obrazce, prázdná, i když značně zdevastovaná. „Příště tu radši povolím technoparty,“ říká starosta nedalekých Solopisk.

I tudy se prohnaly vzteklé žižkovské ženy.

Žádné komentáře:

Okomentovat