středa 12. září 2012

Náramek pro domácí vězení se stal modním hitem

Je to jen pár dnů, co ministerstvo spravedlnosti začalo testovat elektronický náramek pro domácí vězení. Úředníci ještě ani nestačili vychytat všechny jeho mouchy a už se stal módním hitem letošní sezóny. Za vším stojí módní policistka Františka, která jej vychválila na svém blogu. „Skvěle ladí s vězeňským outfitem i s případnými chlupy na nohou,“ uvedla doslova. Druhý den už měly na nohách elektronický náramek všechny naše významné celebrity. Svůj nový módní doplněk předvedly na večírku uspořádaném kvůli novým jízdním řádům Českých drah, které vyjdou na podzim nebo za dva roky v edici Český humor.
Elektronický náramek u nás výhradně distribuuje a nasazuje Vězeňská služba ČR. „Musela jsem si pro něj zajet až na Pankrác,“ přiznává modelka Hana Mašlíková. „Nejdřív mi ho nechtěli dát. Ale když jsem jim zatančila v tangách kozáčka, vyměkli a přidali i klíče od Mírova,“ dodává hrdě. „Škoda že to nejde sundat,“ stěžuje si zas Tatiana Kuchařová a Agáta Hanychová, Gabriela Partyšová a Martina Gavriely jí melodicky přizvukují. Jediné Vlastě Parkanové, která dorazila na večírek také, náramek opravdu patří.
Naše celebrity ovšem ještě ani netuší, že elektronický náramek nemají na noze jenom pro parádu. Jakmile technici ministerstva spravedlnosti zprovozní jeho satelitní podporu, už se ze svých domů a bytů nikdy nedostanou. „Při opuštění vymezeného teritoria má náramek dávat ránu 380 voltů,“ vysvětluje jeden z jeho konstruktérů, který si přál zůstat v anonymitě, aby ho sám také nedostal. Na dotaz, jestli lze náramek nějak zlikvidovat, odpovídá se škodolibým úsměvem: „Lze. Ale jen roztavením ve vysoké peci.“

Žádné komentáře:

Okomentovat